home
weekagenda
lezingen
films
exposities
wie en wat
organisatie en verantwoording
foto's lustra
vrijwilligers gezocht

FILMS lente 2019

Eerste en derde woensdag van de maand
Aanvang 14.30 uur
Toegang € 3,- inclusief thee en koffie.
De bar is open tot 18.00 uur

Wegens de vertoningsrechten die berusten bij de Nederlandse Bioscoopbond mogen wij geen titels van de films noemen.


Woensdag 6 maart 2019
Modekoning in de jaren vijftig
Couturier Reynolds Woodcock staat in het middelpunt van de Britse modewereld en kleedt filmsterren, adel en dames van stand. De verstokte vrijgezel ontmoet de jonge Alma, die zijn muze en minnares wordt. Maar hij blijft verlangen naar het vroegere leven zonder keurslijf van de liefde.
130 minuten, 2017


Woensdag 20 maart 2019
De eerste vrouwelijke uitgever in de krantenwereld
Meeslepend waargebeurd verhaal over de uitgever Katherine Graham en redacteur Bradlee van de Washington Post. Ze zijn genoodzaakt hun grote meningsverschillen ter zijde te schuiven in hun strijd tegen concurrent The New York Times. Ze winnen die met de onthulling van de Pentagon Papers.
116 minuten, 2017


Woensdag 3 april 2019
Bankier van het verzet - OP VERZOEK IN DE HERHALING
Walraven en Gijs van Hall bedachten riskante constructies om leningen van miljoenen guldens af te sluiten waarmee het verzet kon worden gefinancierd. Het was de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis. Walraven werd gefusilleerd.
118 minuten, 2018


Zondag 7 april 2019
Film op Zondag: Fanny en haar broertje
Beroemde televisieserie uit 1982. Aan het kleurrijke leven van de kinderen met hun ouders, grootouders. ooms en tantes komt een eind als hun vader sterft en hun moeder hertrouwt met een kille fanatieke dominee.
402 minuten, onderbroken door enkele pauzes en een lichte lunch.
Aanvang 10.30 uur
Opgeven vóór 25 maart
Toegang € 10,00 (vooruit betalen)


Woensdag 17 april 2019
Een zwarte agent infiltreert in de Ku Klux Klan (2018)
Ron Stallworth slaagde er als eerste zwarte politieman in om met zijn partner door te dringen tot de hoogste kringen van de KKK. Hun doel was de plannen van deze geheime, extremistische organisatie om de macht over de stad Colorado Springs over te nemen te verhinderen.
135 minuten, 2018


Woensdag 1 mei 2019
Een ode aan Queen (2018)
De film volgt de snelle opkomst van de band, hun iconische liedjes, revolutionaire geluid en hun zanger Freddie Mercury. Aan de vooravond van Live Aid leidt de doodzieke Mercury de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek.
134 minuten, 2018


Woensdag 15 mei 2019
Het studentenleven in Amsterdam (2018)
Drie vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. Zij proberen los te komen van ouders en achtergrond. Door een plotselinge dood binnen hun vriendenkring ervaren zij de betekenis van vriendschap en ontdekken zij wie ze werkelijk zijn.
102 minuten, 2018


Woensdag 5 juni 2019
Een ongemakkelijke driehoeksverhouding in Seoul
Jongsoo, een koerier in Seoul wordt verliefd op Haemi op het moment dat zij op reis gaat. Als zij terugkomt met de mysterieuze Ben ontstaat een vreemde driehoeksverhouding. Ben heeft een merkwaardige 'hobby' en Haemi verdwijnt spoorloos. De film werd bejubeld tijdens het filmfestival in Cannes.
148 minuten, 2018


Woensdag 19 juni 2019
Oorlogsveteraan wordt privé-detective
Een getraumatiseerde oorlogsveteraan krijgt als privé-detective de opdracht de minderjarige dochter van een politicus op te sporen. Hij redt haar uit een bordeel. Daarbij raakt hij verstrikt in een wereld van corruptie en wraak en roept hij een golf van extreem geweld over zich af.
89 minuten, 2017

Another Site