home
weekagenda
lezingen
films
exposities
zondagmiddag
wie en wat
organisatie en verantwoording
vrijwilligers gezocht

FILMS lente 2018

Eerste en derde woensdag van de maand
Aanvang 14.30 uur
Toegang € 3,- inclusief thee en koffie.
De bar is open tot 18.00 uur

Wegens de vertoningsrechten die berusten bij de Nederlandse Bioscoopbond mogen wij geen titels van de films noemen.


Zondag 18 en 25 februari 2018
De Koningskroon
Zie het programma Zondag in de Tweede Uitleg


Woensdag 21 februari 2018

Vrouwendiscriminatie in India
Rani moet elke cent opzij zetten om voor haar zoon een bruid te kopen. Janakin knipt haar haren af in de hoop dat haar bruiloft dan niet door zal gaan. Lajjo wordt door haar man mishandeld omdat ze niet zwanger wordt. Bijli is de paria van het dorp, maar de mannen komen wel naar de erotische club waar zij werkt.
Regie Leena Yadav, 2016, 112 minuten
.


Woensdag 7 maart 2018

Het geordende leven van Ines Conradi
Deze zakenvrouw verdraagt zelfs de minste wanorde niet. Onverwacht krijgt zij bezoek van haar vader die schrikt van haar manier van leven en besluit tot een practical joke om haar te veranderen. Hij huurt de grappige Toni Erdmann in om zogenaamd als haar personal coach de boel eens flink op te schudden.
Regie Maren Ade, 2016, 155 minuten
.


Woensdag 21 maart 2018

Een allercharmantste moordenaar
Tom Ripley vermoordt zijn rijke vriend Dicky en neemt zijn identiteit aan. Hij leeft nu het leven waarvan hij altijd heeft gedroomd. Als de schijnvertoning niet langer is vol te houden laat hij Dicky 'verongelukken' en via een vervalst testament wordt hij wettige erfgenaam. Maar dan....
Met Jude Law, Matt Damon en Cate Blanchett, regie Anthony Minghella, 2006, 139 minuten
.


Woensdag 4 april 2018

Uit liefde voor Vincent
De eerste geschilderde film ter wereld, waarin 125 kunstenaars de reis volgen die Vincent op weg naar Auvers al schilderend aflegde. Zij schilderden in zijn stijl de natuur zowel als de mensen na die Vincent onderweg schilderde. Als rode draad fungeert Armand Roulin, de zoon van de door Vincent geschilderde postbode die, op zoek naar de oplossing van het mysterie van Vincents dood, dezelfde reis maakt.
Regie Hugh Welchman en Dorota Kobiela, 91 minuten, 2016
.


Zondag 8 en 15 april 2018
Zie het programma Zondag in de Tweede Uitleg


Woensdag 18 april 2018

De man achter Apple
Als kind was hij al gebiologeerd door techniek. Na de middelbare school ontmoet hij Steve Wozniak en herkennen zij in elkaar de fascinatie voor computers en vooral voor de mogelijke innovaties. Zij richten samen met een geldschieter Apple Computer op. Het wordt een fiasco en de drie gaan uit elkaar. Jobs gaat iets heel nieuws proberen en zijn Apple wordt een wereldsucces. De man van iMac, iPod, iPhone en iPad overleed in 2011, 56 jaar oud.
Met Ashton Kutcher. Regie Joshua Michael Stern, 128 minuten, 2013.


Woensdag 2 mei 2018

Russische oorlogsmisdaad
Waargebeurd verhaal. Nadat de Nazi's in 1939 Polen waren binnengevallen kwamen ook de Russische troepen het land binnen. In 1943 ontdekten de Duitsers massagraven in de buurt van het dorp Katyn. Het bleek om duizenden Poolse officieren te gaan. Tijdens de koude oorlog en de Russische bezetting van Polen, heeft Rusland stelselmatig Duitsland hiervan beschuldigd. In 1990 heeft het Kremlin erkend dat het gebeurde op bevel van Stalin.
RegieAndrzej Wajda, 117 minuten, 2007
.


Woensdag 16 mei 2018

Lady Macbeth op het boerenland
Het is 1865 en Katherine is getrouwd met een veel oudere man. Zij haat haar liefdeloze huwelijk en haar koude schoonfamilie. Als ze verliefd wordt op een jonge arbeider ontketent dat een kracht in haar om met alle middelen te bereiken wat zij zélf wil. Het is een tragisch portret van een mooie, sterke en meedogenloze vrouw die vecht voor haar onafhankelijkheid in een door mannen gedomineerde wereld.
Met o.a. Florence Pugh, Cosmo Jarvis en Paul Hilton. RegieWilliam Oldroyd, 89 minuten, 2017
.


Woensdag 6 juni 2018

Doodlopende weg
De oudere en wat perverse George (Donald Pleasence) is getrouwd met de jonge sexy Theresa (Françoise Dorléac). Hun rustige leventje wordt verstoord als twee gewonde gangsters hun huis binnenvallen en hen gijzelen. Teresa dwingt haar man in actie te komen, maar de gangsters blijken nogal vreemde, exentrieke vogels waar geen peil op te trekken valt. Uiteindelijk staat Theresa haar mannetje in dit drama.
Regie Roman Polanski, 110 minuten, 1966
.


Woensdag 20 juni 2018

Billboards in Missouri
Een meisje is vermoord. Na drie maanden is nog geen spoor van de dader gevonden. Dan neemt haar moeder, Mildred Hayes (Frances McDormand), een gedurfd besluit en zet drie billboards langs de weg, gericht aan het zo gerespecteerde politiehoofd William Willoughby (Woody Harrelson). Diens assistent Dixon (Sam Rockwell) blijkt een voorliefde te hebben voor geweld. Dat maakt de strijd tussen Mildred en William heftiger.
Regie Martin MacDonagh, 115 minuten, 2017
. 

Another Site