home
weekagenda
lezingen
films
filmzondagen
exposities
wie en wat
organisatie en verantwoording
foto's lustra
vrijwilligers gezocht

FILMS herfst 2019

Eerste en derde woensdag van de maand
Aanvang 14.30 uur
Toegang € 3,- inclusief thee en koffie.
De bar is open tot 18.00 uur

Wegens de vertoningsrechten die berusten bij de Nederlandse Bioscoopbond mogen wij geen titels van de films noemen.


Woensdag 4 september 2019
Liefde tijdens de Koude Oorlog
Meeslepend liefdesverhaal uit Polen. Wiktor en Zula beleven een gepassioneerde romance, maar ze worden gescheiden door politiek en tegenslagen. De NRC schreef erover: 'Een meesterlijke film zonder een grammetje vet. De film danst door de geschiedenis'.
84 minuten, 2019


Woensdag 18 september 2019
Vader van een drugsverslaafde zoon
Het verhaal van de onvoorwaardelijke liefde van David Sheff voor zijn tienerzoon Nic. Hij wil hem begrijpen en redden. Maar wat als iemand niet gered wil worden? Is loslaten dan de enige mogelijkheid?
120 minuten, 2018


Woensdag 2 oktober 2019
Hannah
Gevoelig portret van een gebroken vrouw. Als haar man de gevangenis ingaat moet zij in het reine zien te komen met zijn daden, maar ook haar leven anders inrichten en leren omgaan met twijfel en verlies. Langzaam verliest ze daarbij de grip op haar leven.
93 minuten, 2017


Woensdag 16 oktober 2019
Ruzie om een landgoed in Engeland rond 1910
Een stijlvol en scherp portret van Engeland in het Edwardiaanse tijdperk. Een strenge standenmaatschappij waar sociale afkomst de koers van het leven bepaalt. Een beklemmende vertelling over rivaliserende families.
140 minuten, 1992


Zondag 20 oktober 2019
Twee Duitse films
Zie Filmzondagen in de Tweede Uitleg


Woensdag 6 november 2019
De vrouw
Veertig jaar heeft Joan haar eigen talenten en ambities opzij gezet voor de succesvolle literaire carrière van haar man, de overspelige Joe. Maar op de avond dat hij naar Stockholm afreist om de Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst te nemen, besluit zij dat het genoeg is geweest
100 minuten, 2017


Woensdag 20 november 2019
Een vrouw wordt gekidnapt
Deense film. Een vrouw wordt gekidnapt en slaagt erin de nooddienst te bellen, maar de lijn wordt verbroken. Voormalig politieagent Asger Holm heeft alleen het begin van haar bericht gehoord en heeft alleen zijn verbeelding en intuïtie om haar te vinden.
85 minuten, 2018


Zondag 24 november en zondag 1 december 2019
Het kaartenhuis
Zie Filmzondagen in de Tweede Uitleg


Woensdag 4 december 2019
Overleven in de armste wijk van Libanon
Zain is twaalf jaar en als oudste kind van het gezin moet hij helpen de familie te onderhouden. Als zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere man besluit hij weg te lopen. Wat volgt is een ongelooflijke roadtrip. Hij klaagt zijn ouders aan en zegt tegen de rechter: 'Omdat ze me op de wereld hebben gezet'.
121 minuten, 2019

Another Site