home
weekagenda
lezingen
films
filmzondagen
exposities
wie en wat
organisatie en verantwoording
foto's lustra
vrijwilligers gezocht

Filmzondagen in de Tweede Uitleg herfst 2019


Zondag 20 oktober 2019
Twee Duitse films

10:30: De kunstenaar en zijn schoonvader, 2018
De film volgt kunstenaar Kurt in drie periodes uit de Duitse geschiedenis. Het nazi bewind, de communistische DDR en het vrije West-Duitsland. Als jonge kunstenaar vlucht hij samen met zijn vrouw Ellie uit de DDR. Hij weet niet dat haar vader een SS arts was. Kurt wordt een zeer verdienstelijk kunstenaar. In één van zijn bekendste schilderijen portretteert hij zijn tante Elisabeth, die in een euthanasieprogramma voor geesteszieken door nazi's is vermoord.
189 minuten, onderbroken door twee korte pauzes

15.00: Eén minuut stilte in de klas, 2018
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Twee Oostduitse scholieren zien in 1959 tijdens een bezoek aan West Berlijn in een bioscoop beelden over de Hongaarse opstand in Boedapest. Zij zijn geschokt. Terug op school vertellen ze erover en hun klas besluit uit solidariteit met de slachtoffers een minuut stilte te houden. Als dit ter ore komt van het Ministerie van Onderwijs wordt het als een contrarevolutionaire daad beschouwd met verstrekkende gevolgen voor de scholieren
189 minuten, onderbroken door een korte pauze

Opgeven vóór 8 oktober 2019
Toegang € 10,00 (vooruit betalen)

Ook te reserveren zonder lunch (€ 3,00 per film)

 

Zondag 24 november en zondag 1 december 2019
Het kaartenhuis - het afsluitende seizoen

Hoewel van begin af aan duidelijk is dat Frank is overleden en op geen enkel moment in beeld komt, blijft hij alle afleveringen op de achtergrond een rol spelen. Aan het eind van de vorige reeks volgde zijn vrouw Claire hem op en werd de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten. De bedoeling was dat hij vanachter de schermen alsnog zijn snode plannetjes zou kunnen smeden. Maar nu is hij dood en plotseling zetelt de formidabele Claire compleet ongebonden in het ovale kantoor als leider van de vrije wereld en kan ze haar eigen gang gaan. Haar vijanden zijn inmiddels echter vermenigvuldigd. Maar ze laat zich niet ondermijnen en de deinst voor niets terug.
Vier afleveringen van 53 minuten op de eerste zondag (in totaal 212 minuten).
Vier afleveringen van 53 minuten op de tweede zondag (in totaal 212 minuten).
Beide keren onderbroken door een lichte lunch.

Opgeven vóór 5 november 2019
Toegang € 20, 00 (vooruit betalen)

 

 

Another Site